Опис: зимовий сорт. Українська селекція, виведена у Придністровській дослідній станції за допомогою схрещування сортів Абат Фетель та Деканка дю Коміс. Груша Яблунівська є сильноросле високоврожайне дерево з широкопірамідальною компактною кроною. Плоди: плоди грушоподібної та широкогрушоподібної форми зі слабо вираженою шийкою, масою 170-190 г (на айвовому підщепі 200-250 г). При знімній зрілості шкірка зеленувато-жовтого кольору, при дозріванні стає світло-жовтою зі слабо розмитим рум'янцем або зі слабкою іржавістю. М'якуш кремовий або білий, середньої соковитості, маслянистий, без грануляцій, кисло-солодкий. Смакові якості високі. Запилювачі: Стрийська, Малевчанка, Кучерянка, Конференція.
Початок плодоношення: у плодоношення вступає рано, на насіннєвому на 4-5 рік після посадки, на айвовому – на 4-й. Термін дозрівання: знімна стиглість настає наприкінці вересня, споживча — у грудні.
| Основні атрибути | |
|---|---|
| Культура | Груші |
| Тип продукції | Саджанці |
| Життєва форма | Плодові дерева |
| Країна виробник | Україна |
- Ціна: 130 ₴

